facebook

PC Doktor

Imate računar, ali imate i problem sa računarom? Virusi? Spyware? Adware? Deca su se malo igrala, a komšijin mali je popravljao... Ok, kad god imate neki problem uvek ću Vam rado priskočiti u pomoć - pozovite da dogovormo termin za servis!

Pored toga mogu Vam ponuditi uslugu vršenja backup-a (pravljenja sigurnosne kopije, odnosno arhiviranja) Vaših podataka u dogovorenim terminima ili po potrebi. Niste o ovome razmišljali?

Dobro, da probamo ovako: Svi vaši podaci se čuvaju na uređaju koji se zove hard disk i uprkos velikim naporima proizvođača hard diskova da to izbegnu postoji dobra verovatnoća da će taj uređaj jednog dana zatajiti. Drugi razlog zbog koga lako možete ostati bez vitalnih podataka su računarski virusi. Treći je, recimo, slučajno brisanje podataka. Četvrti, na primer, krađa računara. Peti... Zamislite samo da u novembru mesecu ostanete bez kompletnog knjigovodstva od početka godine ili nešto slično i kažite koliko to para vredi. Verujte, nijedan backup nije skup!

Takođe, rado ću Vam pružiti razne druge usluge vezane za računare - savet pre kupovine, instalaciju i podešavanje sistema, otklanjanje problema...

Šta drugi kažu?

"Za Kraguljca nema nerešivih problema - postoje samo rešiva pitanja, na koja sam uvek dobijao brze i tačne odgovore.
Mogućnosti Agencije Kraguljac prevazilaze zahteve klijenata." Milojko B. Pavlović (Hotel Breza)

"Agencije Kraguljac se uvek setimo kada nam računari 'nešto nisu dobro', zato on i jeste pravi PC DOKTOR!" Goran Dedić (Deco invest d.o.o.)


Antivirus

Ukoliko se odlučite da instalirate neki besplatan antivirus program pogledajte neki od sledeća tri:

I ne zaboravite da to što imate instaliran antivirus nije 100% zaštita. To je slično kao što imate vezan pojas u autu...

Neželjeni programi

Pored virusa muku Vam mogu zadavati i brojni drugi neželjeni programi. Često će prvi simptomi njihovog prisustva biti usporeni rad računara ili spori internet. Kao prvu pomoć probajte:

I probajte prilikom instalacije da ne klikćete brzo na Next nego da pročitate šta Vam se nudi. Ovo je dobar način da izbegnete dobar deo ovih programa...

Udaljeni pristup

Ne uspevate nešto da uradite na računaru i potrebna Vam je pomoć prijatelja? Danas je moguće podesiti računar da je nekome stalno dostupan preko Interneta ili aktivirati ovu mogućnost samo po potrebi.
Najjednostavnije je da preuzmete TeamViewer QuickSupport, pokrenete, prijatelju kažete ID i lozinku, ostavite program da radi i gledate kako neko, možda čak sa drugog kraja sveta, radi na vašem računaru kao da je tu.

Multimedija

Ako imate probleme sa reprodukcijom zvuka ili videa vrlo je moguće da Vam nedostaje kodek kojim je kodiran taj sadržaj. Probajte prvo da instalirate neki od novijih K-Lite paketa kodeka, a zatim i neki drugi audio/video program.